Storsamling hedret populær OL seiler

21. september var dagen for internasjonal seilsport til å hedre seileren Andrew «Bart» Simpson.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Iain Percy og Bart Simpson hadde gull og sølv fra OL sammen.

Tusenvis av seilere fra hele verden deltok i helgens Bart´s Bash, markeringen av Bart Simpson, den britiske seileren som omkom om bord på svenske «Artemis Team» under forberedelsene  til America’s Cup regattaen i 2013.  Med 18000 deltakere fra mer enn 700 foreninger fra 68 nasjoner skulle det settes Guinness World Record for den største regattaen noensinne i løpet av en periode på 24 timer. Også to norske seilforeninger var med i markeringen, Søgne og Harstad Seilforeninger med i alt tre deltakere.

På The Andrew Simpson Sailing Centre, i Weymouth, UK deltok mer enn 200 seilere, blant dem Iain Percy som vant gull og sølv sammen med Simpson i Starklassen i de to siste OL, i Beijing og London. Percy seilte sammen med Simpsons eldste sønn, den fire år gamle Freddie.

- Det har vært en utrolig dag, sa Iain Percy. – Det har aldri hendt i noen sport tidligere at så mange mennesker har vært samlet for å minnes en person. Og det var spesielt for meg å seile sammen med Freddie i dette farvannet, for første gang siden OL. Det har også vært et morsomt arrangement og derfor tror jeg det vil forstette i fremtiden.

Dagen har vært en verdensomspennende feiring av seilsporten med OL mestere, profesjonelle lag, entusiaster og nybegynnere som har kappseilt og moret seg ved å gjenspeile Bart Simpsons evne til å samle mennesker. 

Sir Ben Ainslie, som deltok sammen med kjæresten Georgie i Queen Mary Sailing Club, var rørt over deltakelsen. – Responsen har vært overveldende  og bekrefter Bart’s popularitet i seilerkretser, sa han blant annet.

Bart’s Bash har så langt reist £155,000 i donasjoner til the Andrew Simpson Sailing Foundation, etablert i fjor av hans venner og familie for å hedre Simpsons minne. Alle disse midlene vil gå til stiftelsens veldedige formål, nasjonale som internasjonale. Et av tiltakene er etableringen av Andrew Simpson Sailing Centre, som ble åpnet 14 mai i år på det olympiske anlegget i Weymouth . Tilsvarende anlegg er også etablert på Bermuda og i Syd Afrika.

Så snart alle data fra Bart´s Bash er samlet inn og organisert vel disse i løpet av året bli sendt inn til Guinness World Record for å få etablert hvorvidt betingelsene for rekorden er tilstede.