Time out for Clipper Round the World Yacht Race

Riggfeil på de nye 70 foterne har fått regattaledelsen til å beordre samtlige båter til å stoppe kappseilasen og sette kursen for Hong Kong og reparasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Den niende utgaven av The Clipper Round the World Yacht Race er underveis med 12 nye 70 fotere som er tegnet og bygget spesielt for denne regattaen. Den 40,000 nautiske mil lange seilasen startet i London 1. september og har til nå hatt anløp i Rio de Janeiro, Cape Town, Albany, Sydney, Hobart, Brisbane og Singapore.

Flåten var på vei til Qingdao i Kina da en svakhet ved innfestningen av forstaet i dekk meldte seg på flere av båtene. For noen dager siden  fikk «Jamaica Get All Right» problemer og gikk til havn i Kota Kinabalu i Malaysia; Senere fikk «PSP Logistics» tilsvarende problemer og ble raskt fulgt av «Derry~Londonderry~Doire». Følgelig er nå hele flåten beordret til å stoppe kappseilingen og sette kursen for Hong Kong der de vil gjennomgå grundig ettersyn og reparasjoner. Et fokkefall er midlertidig rigget til baugen for å stabilisere riggen. - Det er tydeligvis en feil med denne delen av riggen og vi er ikke innstilt på å ta noen sjanser med de båtene som til nå ikke er berørt, sier Sir Robin Knox-Johnston, grunnlegger og styreformann i Clipper Ventures. - I Hong Kong blir strekkfiskene erstattet med et system som er godkjent av en MCA surveyor, sier han.

Det er 770 nautiske mil til Hong Kong for den ledende båten som ventes å ankomme lørdag 1. mars. Båtene vill bli reparert så raskt som mulig og vil deretter fortsette regattaen til Qingdao. De nye 70 foterne er tegnet av den kjente designeren Tony Castro, og er et markant skritt i retning av moderne havseilere,

Etter Qingdao fortsetter Clipper Race til Francisco, Panama, Jamaica, New York, Derry-Londonderry og Den Helder i Nederland før seilasen avsluttes i London i juli.

Event website