Hvem er best?

I en sesong med mye motvind for norske seilere, er det to prestasjoner som skiller seg ut, en i distanseseiling og en i OL klassene. Nå kan leserne kåre årets beste.

Publisert Sist oppdatert

Duoen Rune Aasberg og Simen Løvgren deltok i høst i klassikeren Transat Jacques Vabre, en tomannseilasen fra Le Havre til Puerto Lemon i Costa Rica. Etter en tøff start på regattaen med kraftig motvind og tvilsomme kursvalg, seilte de to norske seilerne en prikkfri annen del og klatret jevn og trutt på resultatlisten i den store Class40. Av de 16 båtene som startet ble det en til slutt en sterk 4. plass til nordmennene som var svært mær ved å ta den siste pallplasseringen i mål.

Starseilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har hatt en fin sesong i OL klassen, med 10 plass sammenlagt i verdenscupen og 5. plass på ISAF ranking. Under ISAF VM for OL klassene i Perth i Australia i desember, en regatta som samtidig gjaldt som OL kvalifisering til 2012, viste nordmennene at de hadde nervene under kontroll og endte på en sterk 6. plass etter å ha tatt 2. plass i medaljefinalen. Uten en unødig disk tidlig i regattaen kunne det blitt VM medalje på nodmennene som nå seiler opp til å bli et av Norges sterkeste OL kort.

Hvilken prestasjon rangerer DU høyest?

Avstemningen avsluttes kl 1600 fredag 13. januar.