Americas Cup

Utfordrerfinalene starter fredag

Utfordrerfinalene starter fredag

Fredag er det dags for siste omgang i utfordrer regattaene til Americas Cup. Både Luna Rossa og Emirates Team New Zealand har brukt uken til optimering og trening. Onsdag fikk kiwiene bank av Alinghi under en treningsregatta.

Publisert Sist oppdatert

Mens Luna Rossa trente med sine to båter, valgte Emirates Team New Zealand å teste krefter mot Alinghi på banen utenfor Valencia. Det gikk ikke sårlig bra.

TAP. I den første matchen tok Alinghi ledelsen tidlig og holdt seg der helt til de begge avbrøt matchen. I den andre matchen var det kiwienes tur, men de ble forbiseilt etter at Alinghi traff et skift bedre. Begge brøt også denne matchen.

Alinghi hadde tydelig bedre båtfart, men var ikke like gode på boathandling. Grant Dalton og hans menn traff ikke så godt på vindskiftene.

SPILL? Men ga de alt de hadde? Ut i fra Knut Frostads tese om at en "ikke skal trene for å bli dårlig" så bør de ha gitt sitt beste på banen. På den andre siden så kan det hende de holdt igjen. Hvem vet?

Fredag får vi imidlertid et svar på om James Spithill på Luna Rossa er i like god form som han var da han gruset BMW Oracle Racing Team 5-1 i semifinalene.

Begge lagene kommer til å seile med de samme båtene som de brukte under semifinalene.