Visit Shetland Race

Trikkekjøring til Lerwick

Trikkekjøring til Lerwick

De første 12 timene i Visit Shetland Race var lange for de 53 båtene. Blank Nordsjø og litt medstrøm ga drivekonkurranse, men etter midnatt løsnet det og det ble trikkekjøring til Oseberg og inn til Lerwick.

 

Det var flere av deltakerne i 1000Mile Race som var fristet til å ta frem årene etter starten fra Marstein onsdag klokken 13.00. Bare få timer senere stilnet den lille vinden som hadde vært helt.

ROING. Men det var bare noen få nederlendere som tok frem sine karbonårer og ga seg Nordsjøen i kast. Den eneste gevinsten i følge de foreløpige resultatlistene var blemmer og god trening. Det er lov til å ro i doublehanded regattaen 1000Mile Race, og Visit Shetland Race en en del av denne.

De andre drev hvileløst omkring og forøskte å fange de få flerrene som kom. I løpet av de første 12 timene var bare 25 nautiske av de 200 dekket. Men så kom vinden.

TRIKKEN. Det ble fokkeslør opp til Oseberg og der kom spinnakerene opp, og de sto helt inn til Lerwick på Shetland. Første båt i mål torsdag kveld var Roaring Forties, en Open 40 som deltar i 1000Mile Race.

Alle båtene kom i mål i løpet av natten og morgenen på fredag.

Vi kommer tilbake med de ofisiele resultatlistene så snart de foreligger.