America’s Cup

Egoene møtes i retten i dag

Egoene møtes i retten i dag

For de som synes America’s Cup er kjedelig seiling, er det garantert at America’s Cup i rettssalen er helt drepende kjedelig. Men i dag er høyst sannsynlig dagen da superegoene Ernesto Bertarelli og Larry Ellison møtes i en rettssal i New York for å diskutere setningsoppbygging med mer.

Publisert Sist oppdatert

LESLAG*: De to siste ukene har de offisielle partene Société Nautique de Genève og Golden Gate YC ikke nærmet seg hverandre en millimeter i krangelen om...

Vel, det er ikke helt enkelt å forklare hva de egentlig krangler om uten å falle i søvn over tastaturet.

Konsekvensen av krangelen er i hvert fall at de syndikatene som forsøker å stable et prosjekt på beina som et kommersielt produkt, sliter fordi de ikke har noe å selge til sponsorer akkurat nå.

Alinghi har flagget at den 33. utgaven av America’s Cup kanskje ikke blir seilt i Valencia i 2009 som tidligere avtalt. Det er litt vanskelig å stå foran et styre i en bedrift og selge inn noe som man verken vet når skal seiles, hvor det skal seiles, i hva slags båter det skal seiles, hvem som er med eller om det er noen medieavtaler på plass etc.

Siden man ikke vet noe av dette, er det heller ingen som vet prisen på det neste America’s Cup. Men i dag kan det kanskje komme en løsning. Da skal etter planen de to egoene, Ernesto Bertarelli og Larry Ellison, møtes i rettssalen i New York.

Alinghi har imidlertid sagt at de skal fortsette å forsøke å løse striden helt til dommeren åpner saken med et klubbesmell. Det er det jo enkelt å si for å fremstå som den gode parten.

Men vi får se hva som blir løsningen eller mer nøyaktig: Om det blir noen løsning i løpet av dagen.

*LESLAG: Alle som har seilt regatta vet at et leslag tatt tett på en annen båt nesten alltid vil vekke diskusjon: Var slaget for nærgående og sleivete eller var avstanden god nok? Så med dette bildet i mente, åpner SEILmagasinet opp for nyheter som kanskje er litt farget av den som skriver dem, og kanskje føler du behov for å avgi en kommentar?