Søk i arkivet

Americas CupAC datoene klare

Nå har det 33. Americas Cup kommet enda et steg nærmere virkelighet. Torsdag offentliggjorde arrangøren datoene for finalen og litt mer informasjon om de nye båtene.

Barcelona er stedet akkurat nå. Det er båtmesse, søndag går starten på Barcelona World Race og torsdag benyttet AC Management oppmerksomheten og medieoppbudet i byen til å komme med egne nyheter på en pressekonferanse.

GIGANTER. De nye 90 fots båtene skal seiles av maksimalt 20 personer og det blir ingen regel som regulerer mannskapsvekt. Båtene får lov til å ha baugspryd som stikker 15,5 meter ut fra mastefoten og det er ingen begrensninger på hvor stor spinnaker de kan føre.

I et forsøk på å kontrollere kostnader får hvert enkelt lag ikke drive med tobåttesting. De eneste gangene de får lov til å seile mot andre og like båter er når ACM står som arrangør av seilasene. De første testseilasene kommer sannsynligvis til å skje i oktober neste år.

SEILTAK. Det blir også perioder da det ikke er lov til å seile og et tak på hvor mange seil som kan produseres.

Det blir også endringer på formatet. Det neste Americas Cup blir delt opp i Acts, Trials, Challenger Selection Series og America's Cup Match. Alinghi kan kun delta i de to første og den siste.

Den første offisielle AC regattaen skal seiles i slutten av juni 2008 i Valencia. 18. Juli 2009 er utfordreren klar og skal møte Alinghi til den første matchen.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen