Vinterferie i Palamos

Norsk delegasjon på 51 personer

Norsk delegasjon på 51 personer

22 norske optimistjolleseilere drar onsdag til Palamos i Spania for å delta i regattaen KABB Trophy 2008. Dette er en regatta med over 300 deltagere fra 22 nasjoner verden over, og med en delegasjon på totalt 51 personer vil nordmennene være et markant innslag.

Publisert Sist oppdatert

– Initiativtagere til den norske deltagelsen er Kenneth Andreasen og Bård Birkeland, forteller Kjetil Morken i Norsk Optimistjolleklubb.

Regattaen går over tre dager fra 15. til 17. februar, hvoretter de norske seilerne skal finpusse trim og egenskaper i en ukelang treningssamling etter at regattaen er avsluttet.

Christen With er en av de norske foreldrene som blir med på turen, og kjenner vi ham rett, vil han kunne ha ett og annet å bidra med sammen med trenerne.

– Det er meldt om 4–6 m/sek vind og 12–13 grader, så forholdene skulle være de aller beste, sier Morken.

Den norske delegasjonen som benytter vinterferien til en tur til Spania, teller totalt 51 personer – inkludert seilere, trenere, foreldre og søsken.

I KABB Trophy 2007 ble Harald Fæste fra Drøbaksunds Seilforening beste norske seiler med en sterk 13. plass. Så får vi se om noen av årets deltagere klarer å matche en slik innsats når regattaen i år arrangeres for 3. gang.