Aberdeen Dragon Europeans 2008

Drake EM 20008 Europamesterskap Drake

Terje Wang avsluttet som beste nordmann

Terje Wang, KNS, leverte de beste norske enkeltresultatene i AberdeenDragon European Championship og avsluttet med en 2. plass. Dermed blehan beste norske seiler og han er veldig fornøyd med både det ogarrangementet. Russerne dominerte toppen av listen.

Publisert Sist oppdatert

(Presseinformasjon fra KNS Sport): Det er Maxim Logutenko, Pirogovo Yacht Club, som er den nye Europamesteren i Drake. Han kontrollerte sine konkurrenter godt i den siste seilasen på fredag og gikk i land som en vinner.

Terje Wang, Odd Godager og Jan Monrad-Hansen leverte også varene i fredagens siste seilas i Aberdeen Dragon European Championship i Oslo.

– Vi lå som andre båt hele veien og de som lå bak oss byttet hele tiden på å jage oss, forteller Wang.

FOTOFINISH. Det ble en spennende regatta til lenge etter at de hadde gått til mål. De krysset mållinjen side om side med svenske Johan Palmquist. Det var så tett at le og lo målbåt registrerte hver sin vinner.

– I diskusjonen på land i etterkant ble det klart at det var så tett at det var fra hvilken side av linjen du så målgangen som avgjorde hvem som krysset linjen først. Dermed ble begge tildelt 2. plassen, forteller Wang.

Tirsdag seilte han inn til en seier og med denne avsluttende andreplassen suste han opp til å bli beste norske båt med en 9. plass. I torsdagens regatta lå han på 4. plass når seilasen ble skutt av på grunn av for lite vind.

MESTER. Wang har levert gode resultater i entyperegattaer tidligere. Han har blant mye annet to VM gull i Yngling, EM gull i Soling og to VM sølv i 11-Meter. Det ene Yngling gullet tok han sammen med Odd Godager i 1981.

Wang & Co er veldig fornøyd med både det sportslige og det sosiale ved Aberdeen Dragon European Championship.

– Det var et veldig vellykket og morsomt arrangement. Drakeklubben takket veldig pent under avslutningsmiddagen på Akershus Festning på fredag. KNS har gjort det de kunne for at dette skulle bli vellykket arrangement og inntrykket jeg har er veldig positivt, sier den erfarne seileren og seilmakeren.

MERSMAK. Deltakelsen i Aberdeen Dragon European Championship var egentlig et skudd fra hoften fra Wang, men opplevelsen har gitt mersmak. Nå har han lyst til å seile mer i klassen – og i andre klasser.

– Hvis du googler deltakerne i EM så finner du mange gamle seilere med masse medaljer og erfaring. Det er det som gjør klassen så fantastisk morsom og det at de fleste kjenner hverandre gjør at det sosiale miljøet blir veldig bra, sier Terje Wang

 

Resultatene finner du her.