Convoy Cup North Sea Race for første gang

Ny regatta mellom Norge og Orknøyene

Ny regatta mellom Norge og Orknøyene

Convoy Cup North Sea Race er en helt ny regatta med start i Skudeneshavn og innkomst i Kirkwall på Orknøyene. Arrangørene håper på at 20–30 båter vil stille til start.

Publisert Sist oppdatert

Og en virkelig skikkelig start vil seilerne få, for den vil gå samtidig med Skudefestivalen i Skudeneshavn, en festival som årlig besøkes av 35–40 000 tilskuere og 600–700 båter. Før start vil deltagerne defilere med sine båter forbi alle tilskuerne, hvoretter de legger i vei på den ca. 250 n mil lange seilasen til Orknøyene.

FØRSTE GANG. – Dette er den første gangen det arrangeres en regatta mellom Norge og Orknøyene, forteller Odd Olsen i Stord Seilforening, som arrangerer regattaen sammen med Karmøy Seilforening og Orkney Sailing Club.

Regattaen er en fortsettelse av den tradisjonsrike regattaen mellom Stavanger og Banff i Skottland, som nå er nedlagt.

Starten går 5. juli.

STORT PROGRAM. Torbjørn Sørensen i Karmøy Seilforening forteller at det er lagt opp til et innholdsrikt program både på norsk og skotsk side. I Norge er det den årlige Skudefestivalen som danner rammen om arrangementet,  og Skudenes Sjømannsforening er medarrangør i så måte.

– Skottene vil by på en fargerik velkomst med sine mange severdigheter knyttet til vår felles historie fra vikingtiden, særegen natur og ikke minst norsk krigsseilerhistorie fra 2. verdenskrig, sier Sørensen.

Og nettopp krigshistorien med de mange konvojene over Nord-Atlanteren danner bakgrunnen for regattaens navn: Convoy Cup North Sea Race.

Du finner mer om regattaen her.