Archipelago Raid 2009

Forbereder seg til øyhopping

Forbereder seg til øyhopping

Om en uke starter Archipelago Raid 2009. Det norske laget PREMIERE GLOBAL SAILORS er klare for fem døgn blodslit.

Publisert Sist oppdatert

Archipelago Raid 2009 starter 17. august og har målgang 22. august. PREMIERE GLOBAL SAILORS, Hans Ulrik Grünert og Eirik Gravdahl, begynner å blir klare til styrkeprøven.

Det er 30 lag på startlisten i år og over halvparten er ikke-svenske lag, til sammen representerer deltagerne 17 nasjoner. Mange av teamene har seilt Archipelago Raid flere ganger og deltagerlisten renner over av «seilkjendiser» med lange merittlister.

KLARE. – Vi er fit for fight, vi. Vi har nettopp seilt svensk mesterskap i Malmø, hvor vi fikk bekreftet at vi i alle fall har gjort noe riktig, sier Hans Ulrik Grünert til SEILmagasinet.

– PREMIERE GLOBAL SAILORS har brukt vinteren, våren og sommeren til å trene seg opp. Vi har testet mye av utstyret, som vi begynner å bli fornøyd med. Det er begrensinger på hva man kan ha med seg i F18, så det ekstremt viktig at vi velger rett verktøy og reservedeler – det er ikke lov å motta hjelp underveis, fortsetter han.

Det er mange gode seilernavn på listene. Seilere som David Scully, Anders Lewander, William Sunnocks og Eric Proust vil nok helt sikkert være med å kjempe i toppen.   Svenskene har i tillegg til Anders Lewander sitt hjemmehåp med Martins Stranberg og Johan Örthendal som ble nummer to under i fjorårest Raid.

MORO. – I år er vi mest med for å ha det gøy. Vårt mål er å fullføre og vi ser på årets raid som er test-år. Det vi tror er at vår svakeste side er navigeringen, der har vi nok mye å lære, innrømmer Grünert.

Årets Archipelago Raid starter på Lidingø, men seilerne får ikke vite noe om løpet før startdagen. Alt de vet med sikkerhet er at ruten bringer dem innom både Åland og Finland før målgang tilbake på Lidingø.

Du finner mer om Archipelago Raid her.