Overbevisende seiling med 4 X 1 av 6 seilaser har gitt 5 poeng ledelse

VM H-båt Larvik 2010

Mathias Mollat leder etter to dager

Etter 2 seirer i fredagens «prolog» fortsatte Mathias Mollat med overbevisende seiling i NM Laser Standard.

Publisert Sist oppdatert

Mathias Mollatt seilte inn til 2 seiere og to andreplasser i frisknende vest-sør-vest  i Åsgårdstrand på lørdag.

Mathias er blid og konsentrert og kan vel skimte NM-gull i det fjerne. Seks poengs ledelse til Kristian Ruth, Asker og 9 til Lars Myklebust Johansen, Brevik kan likevel bli spennende om den friske vinden fortsetter.

Dagens 4 seilaser bød på solide utfordringer med kraftige byger og skift. Det skiller medaljekandidatene fra de som har et stykke igjen. Inge Salvesen, Christiansand på 4 plass med 23 poeng er vel den eneste som kan blande seg inn i medaljestriden.

Favoritten, Kristian Ruth har slitt litt med den sammen rytmen som i verdenscupen. Det vil si at resultatene på morgenen er svakest for så å bli bedre utover dagen.

Dagens gladeste er nok likevel Marte Enger Eide som henger meget godt med gutta i frisk vind med standard rigg. Vanligvis seiler hun Laser Radial. Dagens andre seilas vant hun med god margin, og sier til Seilmagasinet:

– Det kjennes godt - endelig har jeg slått disse gutta som alltid sier at jentene holder så lavt nivå.

Vi gratulerer!

SEILmagasinet følger siste dag i Laser NM i Åsgårdstrand godt plassert bak (sist) i feltet, og er tilbake med en oppdatering når NM-medaljene er delt ut.

---

Klassemesterskapet i Snipe Master ledes etter to dager ikke uventet av Birger Jansen/Janett Krefting (4p) foran Finn Hansen/Jostein Grødem (5p).