Team LODESTAR i Bacardi Cup

Starter i kjempestort Star-felt

Starter i kjempestort Star-felt

Hele 96 andre Star-lag møter Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen når de stiller til start i Bacardi Cup i Miami.

Publisert Sist oppdatert

[Oppdatert 06.03.2011 - kl. 09:10] Bacardi Cup er en av klassikerne i Star-verdenen – ja, faktisk i hele seilerverdenen. Regattaen har en lang, lang tradisjon og arrangeres i år for 84. gang. Bacardi Cup hadde sin opprinnelse på Cuba, noe ikke minst navnet er med på å røpe, og den er blitt Star-klassens store samlingspunkt utenom mesterskapene.

I år stiller hele 97 båter til start.

ROTTERACE. – Det kommer til å bli et rotterace om å kunne hente hjem den gjeve pokalen i slutten av uken, sier Petrus Eide, som er det norske lagets pressetalsmann.

 

Eide forteller at Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen siden 25. februar har trent hardt både på sjø og land.

VIKTIG STRATEGI. – Denne gangen har vi hatt med oss både fysisk trener fra Olympiatoppen, Sindre Madsgaard, samt servicemann, Bjørn Johansson. Kombinasjonen har vært perfekt, og gjør at gutta får utnyttet tiden på vann og på land maksimalt. De har fått kjørt to fysiske økte om dagen, samt en økt på vannet i de siste ti dagene. Bjørn har fikset opp båten som nå er strøken, mens Sindre har pushet hardt på gymmen, forteller en optimistisk trener, Thomas Guttormsen.

Utstyrsmessig er det meste på plass, og laget vil jobbe med den mentale, ta de riktige taktiske og strategiske beslutningene. Med 100 båter og lange baner vil det strategiske spille en stor rolle, og med så lang startlinje er det lite rom for å endre valg av banehalvdel rett før start.

HOLMENKOLLEN INSPIRERER. – Det er et ganske annerledes spill og type seiling enn hva vi er vant med fra World Cupene, hvor det er en tredjedel antall båter og halvparten så lange baner, forteller Petter Mørland Pedersen.

– Men som vi har sett i Holmenkollen siste dagene, er det mulig å vinne både korte og lange løp, så vi skal gjøre alt vi kan for å tilpasse oss. Det er likt for alle, tilføyer Eivind Melleby i pressemeldingen Petrus Eide har sendt SEILmagasinet.

 

Regattaen starter i dag, mandag, og har siste seilas på lørdag. Det er planlagt ett race om dagen.

Team LodeStar kan følges både på lagets hjemmeside og Facebook.

Også Peer Moberg deltar i Bacardi Cup. Han seiler sammen med den ikke ukjente amerikanske seileren Vince Brun.