Skiskyting

Morsom skiskyting for seilerne

Morsom skiskyting for seilerne

10 voksne og 15 barn deltok fredag ettermiddag i F18-klubbens alternative skiyachting.

Publisert Sist oppdatert

Shorthanded-seileren Arild Heldal har også en solid fot plantet i skiskyttermiljøet, med en sønn som hører til blant de mest lovende utøverne. Han hadde regien da F18-seilerne tok geværet fatt sist fredag som et alternativ til skiyachtingen som i år ble avlyst.

FOR MANGE. 25 deltagere fra F18-klassen gjorde at man i år måtte si nei til 28 deltagere fra Blåveisregattaen som også ville være med på moroa, men arrangøren lover å gjøre plass for disse til neste år ettersom årets stevne definitivt ga mersmak.

Seilerne ble først ledet gjennom et en times sikkerhetskurs, hvoretter man fritt fikk benytte åtte profesjonelle våpen til skytetrening. Det hele bygde seg opp til kveldens stafett, som startet med den voksne klassen, 500 m skigåing i fristil, etterfulgt av mer eller mindre velplasserte skudd med innlagte strafferunder. Det gjorde at tomannslagene virkelig fikk opp pulsen og lot seg begeistre over denne idretten.

STERKT FELT. En lett blanding av F18-seilere, shorthanded-seilere, America’s Cup-veteraner og to OL-medaljører – blandet med Birken-vinnere, skitrenere og kretsmestere i skiskyting gjorde feltet meget sterkt.

Hva som var viktigst av skyting eller ferdigheter i løypa, var ikke lett å bedømme, men voksenstafetten ble vunnet av Ida Skirstad Pollen og Per Bøymo, henholdsvis Haslum IL og Rustad IL. I den etterfølgende barneklassen med fremtidens multihull-seilere, ble det seier til Jonas Hodt og Hans Bjørkum.