Norgescup i Asker

Over 160 seilere i sesongdebut

Over 160 seilere i sesongdebut

Over 160 seilere og imponerende mange vestlendinger møtes i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerlisten til Asker Seilforenings norgescup kommende helg for Optimist, Zoom8, RS Feva og brett fylles opp, og halvannet døgn før påmeldingen stenger er antall båter 148. Størst er Optimist-klassene med over 100 deltagere tilsammen i A- (82 deltagere) og B-klassen (23 deltagere).

MANGE FRA VESTLANDET. Norgescupen er et landsdekkende arrangement og i alt vil seilere fra 19 forskjellige seilforeninger finne veien til Blakstadtangen i Asker. Hele 30 seilere tar den lange veien fra Vestlandet, og spesielt imponerende er deltagelsen fra Ran Seilforening utenfor Bergen. De stiller alene med en tropp på hele 18 seilere. Foreningen skal senere i år arrangere VM i Zoom8, og hele fem av de foreløpig 13 deltagerne i klassen kommer fra Ran.

18 seilere er påmeldt i fire brett-klasser, mens tomannsjollen RS Feva foreløpig mønstrer 12 lag.

LETT BRIS, PENT VÆR. Skal man tro yr.nos prognoser kan seilerne se frem mot to solfylte dager i Oslofjorden med lett bris med en styrke på opptil 5 m/sek. Det blir med andre ord ingen brå sesongdebut for dem som sesongåpner til helgen.

Asker Seilforening har tatt mål av seg til å lage norgescup-arrangementet til en begivenhet på internett, slik at seilere over hele landet kan følge utviklingen av arrangementet mens det pågår.

PÅ NETT. – Vi vil ha en løpende nyhetstjeneste på regattaens nettside, og vi håper å få engasjert alle som følger regattaen til å ta bilder og publisere dem via mobiltelefon-app’en Instagram på nettsiden. Målet vårt er å forsøke å speile og levendegjøre det som foregår i og rundt arrangementet best mulig. Vi vil også utstyre noen båter i utvalgte klasser med trackere, slik at de kan følges «live» på nettet mens seilasene pågår, sier Terje Gustavsen i Asker Seilforening.

Norgescupen vil også få besøk av Norges Seilforbunds sportssjef, Jan Steven Johannessen, og Per Christian Bordal, som har ansvaret for breddeseilingen i seilforbundet. De vil følge seilasene ringside og de vil om mulig kommentere trackingen etter seilasene.

– Vi håper enda flere vil finne veien til Blakstadtangen enn de som allerede er påmeldt. Vi har derfor utsatt påmeldingsfristen til midnatt onsdag kveld, sier Gustavsen.

Blakstadtangen er ryddet og klar til å ta imot innrykket.