Søk i arkivet

PANTAENIUS SHETLAND RACEFor 30. gang over Nordsjøen

Hittil er 12 lag klare til å delta i Pantaenius Shetland Race. Arrangørene håper det skal bli over 40.

Den tradisjonsrike regattaen arrangeres i år for 30. gang, og en av «presangene» i den anledning er en sponsorkontrakt med forsikringsselskapet Pantaenius. Derav det nye prefikset til regattaens navn.

Arrangørene i Hordaland Seilkrets håper også på stor deltagelse, og de synes det lover godt at 12 lag er påmeldt allerede. Og blant dem er det en engelsk og en australsk båt, men den påmeldte båten som nok tiltrekker seg størst oppmerksomhet, er den tidligere Volvo Ocean Race-båten «4. Fram» (ex-«Camper»)

Raske båter

Den skal seiles av Thomas Nilsson i klassen for fullt bemannete båter, og de er selvfølgelig storfavoritter til å komme først i mål begge veier. De som innehar gjeldende rekorder på distansen over Nordsjøen, vil nokogså føle seg utrygge på om de vil overleve årets regatta.

Selv om man kommer først i mål, er det imidlertid ikke gitt at man vinner når det korrigerende respitt-tallet settes inn i tids-regnestykket.

– Fjorårets over all-vinner «Storm Fighter» med skipper Nils Hordvik er allerede påmeldt, og de har nok tenkt å gjenta suksessen, sier leder av Shetland Race-komiteen, Fridtjov Bergmann.

En interessant, ny båt som kan kunne komme til å prege regattaen, er Rune Aasbergs nye Class 40 «Solo 2». Aasberg og Simen Løvgren er ikke påmeldt ennå, men de har antydet at de har intensjoner om å delta. «Solo 2» – som tidligere het «Conservateur» (bildet) – regnes for å være en av verdens raskeste Class 40-er.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Les også: En båt ved navn «Solo 2».

– Ja, vi ønsker også andre spreke båter hjertelig velkommen, sier Bergmann.

Foreløpig er det tre påmeldte båter i shorthanded-klassen og 10 i klassen for båter med fullt mannskap.

Flyttet fra pinse til juni

Pantaenius Shetland Race starter ved Marsteinen vest for Bergen og ender i Lerwick på Shetland – og etter et kort opphold, som i år blir kortere enn tidligere – er det retur tilbake til Bergen.

– Shetland Race-komiteen har fått en del henvendelser fra seilere som synes at deltagelse krever mange fridager. Dette har vi tatt hensyn til ved å endre tidspunkt på returseilasen fra søndag til lørdag ettermiddag. Det innebærer at de fleste vil rekke å komme på jobb mandag morgen, også tilreisende. Vi håper at dette er et bidrag til å få enda flere deltagere, sier Bergmann.

Han forteller at Pantaenius Shetland Race opprinnelig foregikk i pinsen med start fra Lerwick søndag og målgang i Bergen 2. pinsedag. Etter flere regattaer på 1990-tallet med uvær på overfarten valgte man å flytte regattaen til slutten av juni for å få mer stabilt vær, og dette har vært tradisjon de siste 15 årene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen