Færderseilasen 2016

TETT: Det var tett ved runding ved Slemmestad.

Færder-glede i høy potens

Første halvdel av Færderseilasen vil gå inn i historien som en av de beste.

Publisert Sist oppdatert

Nordavind i strålende sol – medstrøm og nok vind til alle hele tiden. Det kunne ikke blitt bedre i årets Færderseilas. Noen slaraffenseilas har det imidlertid ikke vært; vindkastene har gitt utfordringer og gitt overraskelser til de uoppmerksomme.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

M32: Seilerne i katamaranen M32 hadde av og til sine utfordringer.

Ved at de største og raskeste båtene starter først – slik det også var i 2015 – gir en spennende fortetning av feltet etter hvert som regattaen utvikler seg, og denne fortetningen begynte allerede ved runding ute ved Slemmestad. Der var det tidvis trangt om plassen inne ved det gule rundingsmerket.

Enda tettere ble det i Drøbaksundet. Som en tettpakket armada seilte feltet ut Oslofjordens trangeste del.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

UTSIKTSPLASS: Noen hadde grand galla utsiktsplass da feltet passerte Oscarsborg.

Aller først kom Class 40-en «Solo 2» med Rune Aasberg og Simen Løvgren som seiler i shorthanded-klassen og hadde andre start. Ved runding Færder – noe de gjorde ved 21-tiden – lå de seks nautiske mil foran nærmeste båt.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

SOLO 2: I ensom majested fremst i feltet har «Solo 2» seilt i hele dag.

– Men det holder nok ikke vis á vis de andre. Det har vært litt for lite vind at «Solo 2» har tatt av, og gjort at vi har kommet langt nok foran, skriver de på sin nettside.

Kl 20:01 kom første båt i mål, og som flere ganger før var det 12-meteren «Vema III» som klarte det. Det holdt imidlertid ikke på korrigert tid; i skrivende stund er det «Le Cid» Lars Tingstad, KNS som leder klassen for klassiske trebåter, som ikke er så stor i år.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BEST: Da de tre 12-metrene var i mål, var «Le Cid» best på korrigert tid.

Litt uvant vil de klassiske båtene være med at det i Horten havn allerede ligger en rekke båter. Mange av deltagerne i den nye klassen «Færder Turglede» valgte å starte tidlig og utnytte den friske nordavinden. De kunne starte allerede kl 06:00 i dag morges, og første båt var i mål allerede ved 11-tiden i dag – lenge før båtene i de ordinære båtene begynte å starte.

Nå ligger et 50-tall båter ved bryggene på de beste plsaaene i Horten.

Flere båter ventes i mål før midnatt.

Følg med på resultatlisten.