OPTIMIST: Sølv til Mathilde Robertstad i EM i Optimst.

Norsk EM-sølv til Mathilde Robertstad

Europamesterskapet for optimistjollene viste høyt nivå for de norske jentene.

Publisert Sist oppdatert
VOR: De norske optimstseilerne om bord i «Mapfre»

Samtidig som båtene fra Volvo Ocean Race feiret målgangen sin seilte 264 optimistjoller Europamesterskap i byen Haag i Nederland. Fra Norge stilte 7 seilere etter uttaket fra Norgescupene: Sivert Andersen, Emil Forslund, Erik Bøen, Julie Sverdrup, Diane Jutulstad, Mathilde Robertstad og Marie Lepperød. Forholdene har vært optimale for et godt EM, men med mye strøm. 

Gode norske jentene

De norske seilerne endte med gode plasseringer. Mathilde Robertstad seilte veldig bra og fikk sølv i goldfleet blant jentene. Marie gjorde det også veldig bra og fikk en 18 plass i goldfleet. Julie fikk 33 plass i goldfleet og Diane kom seg ikke til goldfleet etter en blackflagg-disk, men fikk en sterk 11 plass i silverfleet. Guttene gjorde det ikke fullt så bra hvor Emil var den eneste som tok seg til Goldfleet og fikk en 58 plass der. Erik fikk 33 plass og Sivert fikk 58 plass i silverfleet. 

Siste mesterskap

Etter et fantastisk gjennomført EM takker Emil, Mathilde, Julie, Marie og Diane for seg i optimisten og skal satse videre i Laser, 29er og WASP. De fikk trolig mye inspirasjon om hvor de skal satse når de blir eldre etter å ha fått omvisning og møtt noen av seilerne på Volvo Ocean Race båten «Mapfre».

 

 

HAAG: EM i Optimist foregikk på samme sted som avslutningen av Volvo Ocean Race. Overallvinneren «Dongfeng» var også først i mål.