SOMMER: Fantastiske forhold under NM i Finnjolle på Rødtangen.

Finnjolle-NM i strålende vær

Etter mange års aktivitet i denne olympiske klassen, ble det holdt Finnjolle-NM på Rødtangen i regi av Drammens Seilforening.

Publisert Sist oppdatert
VINNERE: Gull: Anders Pedersen, sølv: Knut Beck, bronse: Tore Glen Berg

15 båter var påmeldt til NM i Finnjolle, samme antall som på Nordic cup på Rødtangen i fjor. Av de norske klubbene, leder Asker Seilforening, som har fått samlet åtte Finnjoller på sin brygge. 

Klasseklubben har jobbet hardt for å skape ett levende miljø, og det er blitt holdt NM siden 2013. I dag er det flere mindre miljøer spredt runt i landet for jolla som ble utviklet i forkant av OL i 1952. 

Vår olympiske seiler Anders Pedersen fra Drøbak vant forskriftsmessig, men fikk enkelte ganger kamp om seieren. Tore Glen Berg (DSF) var nærmest, og klarte å holde Anders bak seg rundt fem merker, men Anders hentet ham inn 30 meter fra mål. 

LES:  Norges første medalje i master-VM i Finnjolle

 

Det ble arrangert totalt åtte seilaser, fire på nordavind lørdag og fire på lett sønnavind søndag. De fleste av Laser Master- og Finnjolle-seilere har nå "fast køye" på DSF-seilerhytta. Det ble servert varm frokost, og bankett med grill ute i den flotte midtsommerkvelden. 

NM-seilasene var også Nordic Cup, og totalt syv svenske og danske Finn-seilere hadde tatt turen til Norge denne gangen. Nivået og utstyret til disse er meget bra, men Anders Pedersen utklasset heldigvis alle våre nordiske gjester. Lars Johan Brodtkorb var invitert, men fikk ikke tid mellom de store internasjonale regattaene. 

LES: Historien om en Finnjolle

 

På plassene etter Pedersen kom Benjamin Petterson og derretter Lars Edwall fra Sverige. 

På NM-tabellen ble derimot resultatet som følger: 

 

FINNJOLLE: Deltagerne samlet ved Drammen Seilforenings klubbhus på Rødtangen.