Søk i arkivet

HORTEN: Gulliermo Garcia og Lars Pøhner  fra Horten seilforening tok sølv.
HORTEN: Gulliermo Garcia og Lars Pøhner fra Horten seilforening tok sølv.

Lokale seilere til topps under Snipe NM

I helgen har Horten seilforening arrangert norgesmesterskap, NM, for Snipe - hvor både gull og sølv havnet lokalt i arrangørkommunen.

GULL: Asbjørn og Jostein
Grødem tok NM-gull i Snipe.

GULL: Asbjørn og Jostein Grødem tok NM-gull i Snipe.

Det var åpent NM og førsteplassen i det åpne mesterskapet gikk til Manu Hens fra Belgia sammen med Maj Kristin Hansen Bogen, mens NM listen da var kun med de norske deltagerne. 

Lokal deltagelse

Det var stor lokal deltagelse med hele 5 båter blant de 30 startende båtene - tre båter fra Åsgårdstrand seilforening og to båter fra Horten seilforening.
På fredagen ble det forsøkt å avvikle et par starter i regattaserien, men vinden holdt seg ikke og var ikke stabil nok til å få noen tellende starter.
Lørdagen begynte med mye vind og krevende forhold hvor tre seilaser ble greit gjennomført. I den fjerde starten avtok etterhvert vinden og det ble krevende for seilerne å takle strømmen som står sørover mellom Bastøya og Rørestrand / Langgrunn da vinden avtok. Til slutt var det kun en båt som klarte å gå i mål før maksimaltiden slo inn og båten fra Horten med Gulliermo Garcia og Lars Pøhner var i ledelsen.

Sønnavinden kom

Søndagen startet med vindstille og speilblankt hav, men etterhvert kom sønnavinden med en styrke oppi 10-12 m/s og litt bølger og to seilaser kunne gjennomføres.
Til slutt var da 6 seilaser gjennomført og med 5 av de som tellende var det klart at årets norgesmestre i Snipe-klassen kommer fra Åsgårdstrand seilforening - Asbjørn og Jostein Grødem mens andreplassen også havnet lokalt med  Gulliermo Garcia og Lars Pøhner  fra Horten seilforening mens tredjeplass og bronse gikk til Kristoffer og Karmen Spoone. 
VINNERE: Seilerspallen for
norgesmesterskapet i Snipe 2018.

VINNERE: Seilerspallen for norgesmesterskapet i Snipe 2018.

  
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen