Søk i arkivet

LEDER: Line Flem Høst fra KNS leder Laser Radial-klassen i verdenscupen i Genova.
LEDER: Line Flem Høst fra KNS leder Laser Radial-klassen i verdenscupen i Genova. Foto:

VERDENSCUP I GENOVA I PÅSKENNorsk ledelse i to klasser

Lite vind har preget verdenscupen i Genova. Det ser norske seilere ut til å trives i. Det er norsk ledelse i begge Laser-klassene.

Tradisjonelt har norske seileres styrke vært seiling i mye vind, men under verdenscupen i Genova er det annerledes. Der har det til nå vært lite vind, og etter tre dagers seiling – eller rettere sagt forsøk på seiling – leder Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst hver sin Laser-klasse.

De to har vunnet hver sin seilas – og de er det eneste de italienske arrangørene til nå har klart å avvikle i Laser. Vinden har sviktet og i går klarte de kun å gjennomføre én seilas i Laser Radial og én i 49er. De øvrige seilerne måtte returnere til havnen etter timer med venting med uforrettet sak.

Line Flem Høst ledet sitt felt fra start til mål i en seilas der det blåste 3–4 knop:

– Jeg klarte å komme løs fra feltet slik at jeg fikk fri vind og ledet. Deretter gjaldt det å  ligge på topp av alle de andre. I så lite vind er det vanskelig å holde fokus. Du kan bli ukonsentrert av å se konkurrentene komme bakfra, men jeg klarte å holde hodet kaldt og fokusere på det jeg skulle gjøre for å seile fortest mulig, uttalte Line Flem Høst etter seilasen.

Laser Radial-klassen teller 67 seilere. Caroline Rosmo ligger på 35. plass etter en 18. plass i det samme kvalifiseringsfeltet som Line Flem Høst vant.

Overraskelse i 49er

I 49er-klassen ligger Mads og Tomas Mathisen sensasjonelt godt an. De hadde som mål før de kom til Genova å kunne kvalifisere seg til gullfeltet, som den beste halvparten av 65 lag skal seile i etter minst fire kvalifiseringsseilaser. Men etter to 8. plasser innledningsvis og en 27. plass  i går (som kan strykes), ligger de helt oppe på 6. plass sammenlagt.

Helene Næss og Marie Rønningen innledet også med å vinne sin første seilas i 49er FX, men en 21. plass i den andre har plassert dem på en 20. plass sammenlagt. 

Nichlas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen seilte til en 15. plass i Nacra 17-klassens eneste seilas så langt. Tiril Bue/Mathias Mollatt har en 17. plass.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen