Søk i arkivet

Kåre Karlsen i 12.5 eren
Kåre Karlsen i 12.5 eren

Risør SeilforeningKåre Karlsen er død

Risør Seilforenings markante forman gjennom mange år døde plutselig i går.

Bare drøyt to uker før Risør Seilforening skal stå som med arrangør i et stort verdensmesterskap for seilere under 23 år i OL klassene 49er, 49erFX og Nacra17, gikk foreningens formann plutselig bort. Klokelig hadde han satt seg selv i en fri posisjon og overlatt til Anne Wichstrøm å koordinere regattaen på vegne av seilforeningen, men tapet av Kåre Karlsen vil likevel være meget følbart i seilermiljøet i Risør.

 

Kåre Karlsen, Risør
Seilforening

Kåre Karlsen, Risør Seilforening

 

Kåre var på mange måter Risør Seilforening. Han tok gjenvalg i periode etter periode og sørget for å få styremedlemmer han kunne arbeide godt med. Han hadde derfor stor innflytelse på foreningens drift og må ta mye av æren for dens sterke posisjon i Risør. Han var en krumtapp i det voksende miljøet i 12.5 kvm klassen. Den økende interessen for denne klassiske trebåtklassen skyltes nok blant annet hans filosofi om å bygge opp om de nest beste. - De beste klarer seg selv, sa Kåre.

Som seiler gjorde han seg også sterkt gjeldende og han var en hard konkurrent i 12.5 kvm. klassen. Med sin C 47, «Morild» tok han 2. plassen så sent som i den siste fredagsseilasen 8. juni.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen