Søk i arkivet

SailGPTeam Japan vant i New York

Endelig fikk Nathan Outteridge revansj over Tom Slngsby som hadde vunnet begge de to første SailGP regattaene

Et stort publikum samlet langs Hudson River på Manhattanes vestside kunne følge den tredje serien i SailGP, etter at de to første hadde vært avviklet i Sydney og San Fransisco. Endelig lyktes det for Japan SailGP Team med rormann Nathan Outteridge å få has på Tom Slingsby's Australia SailGP Team som hadde vunnet de to foregående regattaene.

Team GBR kullseilte før start, men klarte å få båten klar til andre dags seilaser.

Great Britain SailGP Teams F50
kullseilte før start.

Great Britain SailGP Teams F50 kullseilte før start. Foto: Beau Outteridge for SailGP

Det ble en intens match race finale mellom de to rivalene på Hudson River. Publikum fikk oppleve drama allerede før start da de to båtene berørte hverandre i høy fart. Til slutt ble det Team Japan som trakk det lengste strået 

New York's skyline gjorde seilasene ekstre krevende med varierende vind, både i styrke og retning. Båthåndtering og manøvre gjorde større utslag her enn i de to foregående regattaene. Det australiske laget oppnådde ny registrert fartsrekord for SailGP, med 48.69 knop, selv om det altså var Japan som vant regattaen. 

Sluttresultater:
1. Japan, Nathan Outteridge, 49
2. Australia, Tom Slingsby, 45
3. United States, Rome Kirby, 37
4. China, Phil Robertson, 33
5. France, Billy Besson, 32
6. Great Britain, Dylan Fletcher, 27

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen