Søk i arkivet

Folkefest under åpningen
Folkefest under åpningen Foto:

U23 VMParade og folkefest i Risør

Aldri har en regatta i Norge samlet et så tallrikt og begeistret publikum til åpningsfesten.

 

KNS´ formann Karl-Christian
Agerup og ordfører Per Kr. Lunden.

KNS´ formann Karl-Christian Agerup og ordfører Per Kr. Lunden. Foto: Christian Ruscetta, KNS

U23 VM for 49er, 49erFX og Nacra starter med de første seilasene idag, men igår var det åpningsfest i Risør. Et tog av seilere fra 27 nasjoner, ledet av ordfører, vekter og et lokalt orkester defilerte gjennom hovedgaten og samlet seg etter hvert på torvet foran byskøyta «Risør II» der mesterkspet ble høytidelig åpnet med taler av KNS´ formann, byens ordfører, lederen for Risør Seilforening og andre.

Risør viste seg fra sin beste side med strålende vær og beboerne stilte opp i stort antall, med norske flagg, og noen til og med kledd i bunad. Seilsporten er en sentral del av byens aktivieter, og rundt seks prosent av befolkningen er medlemmer av seilforeningen.

Risør fremstår som seilerbyen og seilerne gledet seg alle til dagens seilaser som i hovedsak skal foregå på havsbanen utenfor Stangholmen. Det er meldt stabil NV 5-6 m/sek., noe som vil gi seilerne fine seilaser

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen