Søk i arkivet

Wanda i Cowes 2019
Wanda i Cowes 2019 Foto:

8 meter World CupMandag smeller startskuddene i Cowes

Tre norske 8 metere er med i kampen om trofeene når VM starter 22. juli.

Bare 15 båter stiller til start i årets 8 metre World Cup som regnes for klassens verdensmesterskap. Det er betydelig mindre enn da KNS arrangerte et tlsvarende mesterskap på Hankø i 2017, da det var 28 deltakende båter. Årets deltakere kommer fra Østerrike (1), Tyskland (1), Sveits (2), Norge (3) og vertslandet Storbritannia med 8 båter. Vi savner blant annet båter fra USA og Canada.

Deltakerne fordeler seg med fem båter i Sira-klassen der alle de tre norske båtene stiller, seks båter i Neptune-klassen, tre i modern og en i First Rule.

For å delta i Sira klassen må båten være bygget før 1960 og tlfredsstille klassereglene. I Neptune klassen er det noe strengere. Alle båtene skal være bygget før 1950, seilene skal være av dacron sydd ï horisontale paneler til tremast.

De norske deltakerne er:

NOR 38 Wanda, Lars Ingeberg, rormann Dag Usterud, konstruktør Tore Holm 1937

NOR 27 If Tom B K Knutsen, konstruktør Bjarne Aas 1930

K 2 Carron Morten Tenvig, konstruktør Fife 1934

Deltakerliste: https://www.rys.org.uk/assets/documents/2019-8m-world-cup-entry-19-07-2019.pdf

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen