Søk i arkivet

Sigmund HertzbergReddet av godt sjømannskap

Det kunne ha gått skikkelig galt da Sigmund Hertzberg falt over bord rett etter målgang i soloseilasen Asker Rundt. Her forteller han om hva som skjedde, og hvordan han ble reddet.

RANKING: Sigmund Hertzberg er en av
våre beste shorthandseilere, og ble nummer to i Asker Rundt,
bare slått av redningsmannen Håkon Hjorthøy.

RANKING: Sigmund Hertzberg er en av våre beste shorthandseilere, og ble nummer to i Asker Rundt, bare slått av redningsmannen Håkon Hjorthøy. Foto: Axel Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS

Den erfarne seileren som er sjøkaptein i sitt yrkesliv var godt forberedt da han la ut på sloseilasen fra Asker til Holmsbu i liten storm.

Selve seilasen gikk også etter plan, men det var da han skulle ta ned seilene etter målgang at problemene oppsto. Hertzberg forteller detaljert om hendelsen til Seilmagasinets Mikkel Thommessen, men det er interessant merke seg at om han hadde vært iført sikkerhetsline, hadde han trolig ikke vært i live idag.

Skipperen er idag sykmeldt. Båten er tatt på land på Nærsnes og er utrolig nok uskadd. Alt tyder derfor på at begge er klar for nye dyster på havet igjen om kort tid.

Les også: Falt overbord i Soloseilas

Les også hvordan Håkon Hjorthøy som berget Hertzberg opplevde situasjonen. Reddet to seilere i sommer. 

DOUBLEHANDED:
«Kraftkar», Elan 400, har seilt i mye vind før,
som 2Star i 2018.

DOUBLEHANDED: «Kraftkar», Elan 400, har seilt i mye vind før, som 2Star i 2018. Foto: Axel Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen