Det olympiske flagget vaier for seilsporten
Det olympiske flagget vaier for seilsporten

IOC bekrefter støtte til seilsporten

World Sailing bekrefter at IOC har lovet midlertidig pengestøtte etter at de budsjetterte overføringer fra OL 2020 er utsatt ett år

Publisert

World Sailing, internasjonal seilsports høyeste myndighet, har nå fått en endelig bekreftelse på at IOC som en følge Covid 19 situasjonen og den nødvendige utsettelse av OL til 2021, er villig til å forskuttere en del av de forventede lisensinntektene fra 2020. IOC spiller en helt sentral rolle i finansieringen av enkelte særforbund, og dekker mellom 60 og 70 present av World Sailing driftsinntekter gjennom forbundets andel av lisensinntektene fra sommer OL. Uten disse inntektene nå hadde World Sailing idag trolig hatt store finansielle vanskeligheter.

God timing

Annonseringen av disse midlene kommer godt med, to dager før World Sailing skal avholde sitt halvårsmøte med elektronisk deltakelse fra verdens seilforbund og forbundet eget council. Støtten fra IOC vil være et sentralt punkt på dette møtet, sammen med reforhandling av leieforholdet rundt kontorene i London der forbundet idag betaler flere hundre tusen pund mer i husleie enn de betalte for kontorene de fraflyttet i Southampton i 2017. Også et revisorbekreftet årsregnskap bør foreligge til dette halvårsmøtet.

Spenning før møtet

Det hersker stor spenning i seilkretser om hvordan dette møtet vil forløpe. Det nåværende styret med presidenten Kim Andersen trenger å kunne legge frem noen gode nyheter, og bekreftelsen av støtte fra IOC til å bringe WS over kneika til å overleve i hvert fall ett år, vil bli mottatt med glede. Verre er et for presidenten å forklare den saken to av visepresidentene, Gary Jobson og Scott Perry har anlagt mot ham i World Sailings etikkutvalg for å ha påført deres underskrifter i et brev til videoblogger Tom Ehman uten godkjennelse. Etter sigende vil det komme minst en ytterligere sak mot Andersen opp for etikkutvalget med det første.

Norge følger med

Norge som er med i World Sailing vil ha en deltaker i onsdagens møte, samt to observatører. Seilpresident Jørgen Stang Heffermehl representer Norge, mens generalsekretær Per Christian Bordahl og varamann til World Sailings council, Tor Møinichen stiller som observatører.

Seilmagasinet, som følger World Sailing tett frem mot valgene i november, vil rapportere etter møtet og vil bringe et intervju med et sentralt styremedlem senere i uken.