IOC sjef Thomas Bach lover støtte til særforbund.
IOC sjef Thomas Bach lover støtte til særforbund.

Redningspakke i sikte for World Sailing

IOC forhåndsutbetaler 150 millioner dollar til de olympiske idrettsforbund, ifølge nettstedet insidethegames.

Publisert Sist oppdatert

IOC går på en smell på 800 millioner dollar som en følge av utsettelsen av Tokyo OL. 650 millioner av disse skal dekke direkte tap i forbindelse med utsettelsen, mens 150 millioner kan forhåndsbetales til særforbund som har store lisensinntekter fra IOC og som forfaller hvert fjerde år i kjølvannet av OL. Når OL nå er utsatt til 2021 blir disse forskjøvet med ett år. Dette skaper store likviditetsmessige utfordringer ettersom overføringene fra IOC i enkelte tilfelle utgjør 60-70 prosent av forbundenes normale driftsinntekter. De aktuelle forbund er inndelt i grupper slik at tildelingen vil variere i henhold til hvert enkelts størrelse.

Internasjonale forbund som er basert i Sveits kan i tillegg motta lån i en pakke garantert av IOC og den sveitsiske regjering. World Sailing omfattes ikke av denne pakken ettersom forbundet har sitt hovedkvarter i London.

World Sailing som har slitt med økonomiske utfordringer utfordringer allerede fra før coronaviruset og utsettelse av OL 2020, og er trolig helt avhengig av tilskudd fra IOC for å overleve. Ut fra der Seilmagasinet kjenner til kan en forhåndsutbetaling til World Sailing dreie seg om 2-3 millioner dollar. Forhåpentligvis vil dette være tilstrekkelig til å holde forbundet flytende frem til etter OL i 2021, men nøyaktig hvordan det står til med forbundets økonomi vil man først vite når regnskapene for 2019 foreligger, og disse er enda ikke klare for publikasjon.