ISAF godkjenner Melges 32 klassen

Den internasjonale Melges 32 klassen er blitt  ISAF godkjent  etter at interessen for båten har eksplodert i USA og Italia. Bergen Seil AS er importør for Melges 32 i Norge

Publisert

Den internasjonale Melges 32 klassen er blitt  ISAF godkjent. Dette er nok en anerkjennelse av klassen som har eksplodert i USA og Italia. Dette sier alt om nivået, hvordan klassen har vokst de siste tre årene, samt populariteten båten har. Dette sikrer klassen en langsiktighet som en slik entype båt er avhengig av, skiver Jens A Wathne til Seilas.

 

- For klassen var dette det neste logiske steget. Vi er over oss av glede, sier den første lederen av den internasjonale Melges 32 klassen Jeff Ecklund.  - Melges 32 er en første klasses sportsbåt innen entype miljøet. Dette er en milepæl  og jeg er sikker på at denne klassen vil vokse i årene fremover og i andre områder enn i dag. Noen av verdens aller beste seilere er allerede i klassen. Jeg snakker ikke da bare om de ultra store superstjernene, jeg snakker om amatørene eierne/rormennene i denne klassen . De som seiler i denne klassen er veldig, veldig gode.

 

Federico Michetti som leder Melges Europe representert IM32CA på ISAF sitt møte i Madrid. - Dette var en fasinerende opplevelse, sa Federico - og vi jobbet nært med ISAF på alle plan. Snakker vi globalt er dette veldig spennende tider for Melges 32. Klassen er allerede veldig populær i Europa, i tillegg til Nord Amerika og i Australia. Det nettverket som vi har bygget opp for denne klassen i løpet av kort tid er imponerende. Dette er et bevis på at seilmiljøet på verdensbasis har en unik tillitt til denne båten" avsluttet Michetti.

 

I etterkant av denne kunngjøring vil klassenklubben sende ut en av de mest runde og robuste terminlistene som finnes. Store

mesterskap og regattaer vil komme i Nord Amerika og Europa. Terminlisten dobles fra i år. Det vil bli mange tuneup seanser på ulike plasser. Det settes opp flere regattaer i Australia neste år.

 

Bergen Seil AS er importør for Melges 32 i Norge. - Vi har hatt en del telefoner om denne båten før dette og ser vel ikke at den ISAF godkjennelse av entype klassen skal legge en demper på interessen. Dette er en båttype som internasjonalt har hentet de beste seilerne fra klasser som Farr 40, Mumm 30 og selvfølgelig lille søsteren Melges 24. Vi ser vel at opp byggingen av denne klassen tar tid, men med de egenskapene denne båten har handler mye om å få seilerne om bord i båten. Den er kun åtte fot lengre enn lille søsteren, men har dobbel så stor gennaker som 24 foteren. Med 120 kvadrat fremst pluss storseilet sier det seg neste selv at dette er en ultra rask båt. Båten er like lett å sette opp som lillesøsteren og kan fraktes på tilhenger. Båten er bygget for fart og er veldig spartansk under dekk. Da jeg seilte båten i Key West drog det noe helt vanvittig på lens. På kryss er båten mer en kjølbåt som passer de fleste seilere. Å kontrollere monsteret på lens er en fantastisk utfordring, sier Jens Altern Wathne.

 

Man regner med at denne klassen samler 30 båter i Key West 2009 og man har kommet langt i planene med det første verdensmesterskapet allerede til neste år. Det er planlagt at mesterskapet skal gå på Sardinia og nærmere bestemt Porto Cervo.

 

http://www.melges32.com/

Powered by Labrador CMS