Mesternes Mester 2022

Rekordstort Mesternes Mesterskap

Flyttes til Lysaker Brygge i dagene 13.-14. oktober

Publisert Sist oppdatert

Dette skriver Norges Seilforbund på sin hjemmeside:

Med flere arrangerte norgesmesterskap enn noen gang før og mange seilere som har vunnet internasjonale mesterskap, tegner Mesternes Mesterskap 13. og 14. oktober til å bli det største noensinne.

Hvor mange lag det blir vet man ikke før de siste norgesmesterskapene er gjennomført i løpet av september, men at antall lag passerer 40, er ikke utenkelig. I 2022 deltok 36 lag. Da vant Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Børre og Sigurd Hekk Paulsen som i år stiller som tittelforsvarere.

Fra Åsgårdstrand til Lysakerfjorden

Mesternes Mesterskap har i mange år vært arrangert i Åsgårdstrand, men vil i år foregå på Lysakerfjorden i et samarbeid mellom Norges Seilforbund og seilforbundets samarbeidspartner, forsikringsselskapet WaterCircles, som har sine lokaler på Lysaker brygge. Disse vil bli stilt til rådighet under regattaen og seilerfesten umiddelbart etterpå.

Mesternes Mesterskap vil som tidligere bli tracket og kan følges «live» på nettet i SAP Analytics. Etter et antall innledende seilaser går de beste lagene til en avsluttende finale.

Nytt finaleformat

– Nytt av året er at vi vil benytte en vri på finaleformatet som praktiseres iQFOiL-klassene. Dette systemet sikrer at vinneren av den innledende serien er sikret en plass i den siste avsluttende finalen. De to, tre kanskje fire, detaljene er ikke fastlagt ennå, neste lagene fra innledningen vil være sikret en plass i semifinalen, mens et antall lag ytterligere ned på listen vil seile i kvartfinalen, forteller Per Christian Bordal. – Dette vil gi spenning helt til siste seilas, samtidig som mange lag får delta i finalerundene, sier han.

Håper på vind

– Det er selvfølgelig litt risikofylt med tanke på vinden. Vi krysser fingrene for at dette blir vellykket, sier Bordal.

Umiddelbart etter at seilasene er avsluttet, blir det premieutdeling og seilerfest i lokalene til WaterCircles. På veggene vil man kunne se mange bilder fra Fridtjof Nansens ekspedisjoner, for WaterCircles holder til der Nansens bolig, Godthaab, tidligere lå helt ute mot Svartebukta og Lysakerfjorden.

– Vi erfarer ofte at det blåser godt her ute, så det håper vi også slår til under Mesternes Mesterskap, sier salgsdirektør Jan Patrik Granerød Olsen.

Vinnerlaget i Mesternes Mesterskap vil motta kongepokalen. Dette har vært praksis helt siden 2011.