Jenta utenfor boksen

Kristin Songe-Møller har seilt og trent mer enn de aller fleste i år, men hun har ikke seilt en meter på regattabanen. Hvorfor i all verden har hun ikke det?

Publisert Sist oppdatert

Kristin kom tilbake til Norge i 2014 etter å vært aktiv i det franske shorthanded-miljøet i noen år og etter å ha forsøkt å leve av å være profesjonell soloseiler i Figaro II-klassen der. Inntektene kom imidlertid ikke i særlig grad fra sponsorer; mesteparten av det hun kunne leve av og utstyre båten for, kom fra salg av bilder hun selv har malt – og fortsatt maler. I Frankrike bodde hun tidvis på en trang hybel, men også i båten og i en container på kaia mens hun forberedte seg til regattaer. Det var langt fra noe luksusliv.

Den store styrkeprøven skulle være regattaen Transat Bretagne-Martinique i 2013 – 3500 nautiske mil over Atlanteren, men på det sjette døgnet kom masten ned – etter at hun døgnene i forkant hadde taklet en ganske brutal storm. Hun måtte rigge til en nødrigg og returnere til Portugal. Havariet ble til syvende og sist et skudd for baugen for seilingen i Frankrike, og Kristin Songe-Møller valgte til slutt å seile båten hjem til Norge. Likevel ser hun positivt på hendelsen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER