Maria Mollestad med gode plasseringer i Melbourne

Jenter mot pallen i verdenscupåpning

Verdenscupen i seiling i Melbourne er nå kommet igang i alle klasser, med norske jenter i kamp om pallplassene.

Publisert Sist oppdatert

49er FX og RS:X har idag gjennomført sin andre seildag og har bak seg i alt seks seilaser. Leder gjør det australske laget Tess Lloyd og Caitlin Elks, rangert som nummer 18 i verden. Deretter følger Helene Næss/Marie Rønningen som har 1. og 2. plass i de to siste seilasene, med tvillingparet Ragna og Maia Agerup på 3. plass, foran nummer åtte på verdensrankingen, Olivia Price/Eliza Solly.

I RS:X ligger Maria Mollestad på 3. plass bak en russisk og en australsk jente.

De to norske jentene i Laser Radial Line Flem Høst og Celine Herud har ligget den siste måneden og trent i Australia og er vel forberedt til regattaen. Line er best av disse etter første dag, der hun med plasseringene 7 og 5 ligger på 7. plass sammelagt. Leder gjør australske Ashley Stoddard, mens Celie Herud med 9. og 18. plass ligger som nummer 13 i et godt internasjonalt felt.

Vinnerne i Melbourne sikrer seg automatisk plass i verdenscupfinalen i 2015, og regttaen her byr trolig på den sørste sjansen for de norske seilerne til å sikre seg en plass i denne. Nærmest topplassering er skiffseilerne Helene Næss og Marie Rønningen som foreløpig bare mangler jevnheten for å gå helt til topps.