Jeppe Nilsen og Tomas Mathisen går hver sin vei
Jeppe Nilsen og Tomas Mathisen går hver sin vei

Mathisen og Nilsen gir opp samarbeidet i 49er

Mathisen tar pause og Nilsen går videre sammen med Mathias Berthet.

Publisert

For ett år siden gikk Jeppe Nilsen, KNS ombord i Tomas Mathisens 49er for å satse mot OL 2024. Denne planen er nå endret. Jeppe var syk i mye av fjorårssesongen og måtte holde seg i ro og ikke seile i fem måneder. I denne tiden seilte Tomas med ulike mannskaper, i tillegg til at han seilte i mange andre båtklasser.

Under forrige samling i Vilamoura, Portugal, i desember 2021 besluttet trenerne å teste ut nye sammensetninger av de to allerede eksisterende 49er-lagene. Dette ble gjort for å styrke prestasjonene i begge båtene, i håp om at de raskere skulle komme opp på et høyere nivå. Tomas fikk prøve seg som gast, og de rullerte på å seile med ulike rormenn. Dette ble gjort i seks dager, både på trening og i regatta.

I etterkant har seilerne hatt mange samtaler, hvor det blant annet har vært snakket om mål og ønsker for framtiden. Tomas Mathisen har nå bestemt seg for å legge OL planene på is. Jeppe Nilsen ønsker satse videre mot OL med Mathias Berthet som i det siste har seilt sammen med Jostein Aker.

På grunnlag av dette kommer Mathisen til å sette 49er-satsingen på pause på ubestemt tid. Han ønsker å fortsette å seile 49er, men vil legge mer vekt på å utvikle seg innenfor andre båtklasser.