Jibbeduell i fem knops vind

Resten av etappen til Singapore blir duell på kniven mellom de fire første båtene som nå ligger innenfor synsvidde av hverandre. Alt er åpent til målgang

Publisert

Kampen om poengene mellom Telefonica Blue, E3, Puma og E4 fortoner seg som en baneseilas på Bundefjorden i tetthet og uforutsigbarhet.

Etter at Ericsson 4 hadde opparbeidet et forsprang på over 40 nm har feltet krympet drastisk de siste 12 timene, og det som så ut som en sikker seier for Torben Grael & Co er nå blitt til en 4. plass. Men alt er åpent og hver vindkantring og trykkforskjell kan utnyttes til egen fordel av lagene der alle mann nå er på post klare til på jibbe, eller endre seilkonfigurasjon på kort varsel.

Telefonica Blue har igjen tatt teten, men i distanse til mål ligger Aksel Magdahl, Eivind Melleby og karene i E3 likt. To nautiske mil bak ligger Puma som igjen har én nm på E4. Green Dragon på 5.plass har 25 nm å innhente. det kan se vanskjelig ut, men under de forhold som nå finnes i Malaccastredet med vind rundt fem knop og muligheter for byger, er dette faktisk innenfor rekkevidden av hva som er mulig å seile opp på relativty kort tid.

I realiteten er der derfor fem båter som kan vinne etappen, men det er vel neppe noen tilfeldighet at det er de fire båtene som til nå har dominert Volvo Ocean Race som i første omgang kjemper om seieren.

Powered by Labrador CMS