Johanson til Ericsson
Johanson til Ericsson

Johanson til Ericsson

OL mesteren i 49er fra 2000, finske Thomas Johanson er den neste til å slå følge med Anders Lewander og Aksel Magdahl i Ericssons Volvo Ocean Race prosjekt

Publisert

Thomas Johanson, 38 skriver et nytt kapittel i en aktiv seilerkarriere når han nå blir med på Anders Lewanders skandinaviske lag med Ericsson Racing Team  til Volvo Ocean Race 2008/09. Johanson er ikke noe ubeskrevet blad i internasjonal seiling. Topplasseringer i EM og VM i laser, Olympisk mesterskap i 49er og et vellykket trimaranprosjekt med 60 foteren Tieto Enator i Nokia Opps Cup gjorde ham til et naturlig valg på den skandinaviske båten. Thomas  Johanson understreker også at han lenge har drømt om et jorden rundt prosjekt og da Lewander tilbud ham en posisjon var det umulig for ham å se nei. Johanson som tidligere er vant til å være sikpper sier at han som ishockeyspiller ikke er ukjent med lagidrett og at han neppe vil få problemer med å innordne seg. Han kjenner Lewander fra 49er miljøet og regner med å kunne få til et godt samarbeide.

Johanson er den andre seileren i laget som kommer fra miljøet rundt Nokia Oops Cup, idet navigatøren Aksel Magdahl også deltok i den poipulære serien for 60 fots trimaraner, som navigatør hos Knut Frostad.

Powered by Labrador CMS