Barcelona World Race

Jourdain satser på tomanns

Jourdain satser på tomanns

Roland Jourdain, en av Frankrikes mest respekterte skippere, annonserte fredag at han stiller til start i Barcelona World Race. Dermed er det minst syv båter som er med i den første utgaven av racet.

Det er ennå ikke offentlig hvem den 43 år gamle skipperen skal seile sammen med, men valget er tatt.

MILJØ. Jourdain offentliggjorde sin deltakelse etter at det ble klart at miljøselskapet Veolia fortsetter som hans hovedsponsor. Jourdain har tre jordomseilinger bak seg: To Whitbread og en Vendee Globe i 2000-01. I det siste Vendee Globe måtte han trekke seg på grunn av problemer med svingkjølen.

Han har hele tiden hatt lyst til å delta i tomannsregattaen Barcelona World Race.

- Doublehanded formatet er det ideelle og det gir oss muligheten til å gjøre det vi alltid har ønsket i shorthanded klassen: Internasjonalisere seilingen og nå ut til et bredere publikum, sier Roland Jourdain.

VINNER. Båten han skal seile er designet av Marc Lombard. Båten ble lansert i 2004 og i fjor vant han Route du Rhum med båten. Denne vinteren har båten gjennomgått en refitt og Juan Kouyoumdjian, VOR designer, har vært med på å optimalisere båtens design.

Jourdain er en klar favoritt med sin bakgrunn, og det faktum at han har en båt som er gjennomtestet og har bevist at den kan levere gir ham ekstra poeng. Nå spørs det bare hvem han velger som sin co-skipper.

Deltakere i Barcelona World Race så langt:

Jean-Pierre Dick (FRA) & Damian Foxall (IRE) / Paprec-Virbac Vincent Riou (FRA) & Sebastien Josse (FRA) / PRB Dominique Wavre (SUI) & Michle Paret (FRA) / Temenos Alex Thomson (GBR) & Andrew Cape (AUS) / Hugo Boss Jeremie Beyou (FRA) & Sidney Gavignet (FRA) / Delta Dore Guillermo Altadill (ESP) & Brian Thompson (GBR) / Boat name tbc Roland Jourdain (FRA) / co-skipper tbc / Veolia