I Helsingfors 13. og 14. november

Juniorer skal kjempe om nordisk match-tittel

Juniorer skal kjempe om nordisk match-tittel

I midten av november inviteres det til nordisk mesterskap i match seiling for juniorer i Helsingfors.

Publisert Sist oppdatert

Så vidt vites vil det første nordiske mesterskapet i match seiling finne sted i Finland 13.–14. november, og det er Helsingfors Segelsällskap som inviterer til et arrangement de kaller Audi Fim Youth Match Nordics. Mesterskapet gior plass til 12 lag, og det skal seiles i tremannsbåten Laser 16, som har storseil, forkk og spinnaker.

19 ÅR. Mesterskapet følger ISAFs definisjon av junior-begrepet, og juniorer er alle til og med ut det året du fyller 19 år. Hvert lag skal bestå av tre personer, og den samlete vekten må ikke overstige 235 kilo.

Arrangøren har sendt ut en åpen invitasjon, men blir det mer enn 12 lag som melder seg, vil man plukke ut de endelige 12. Første kriterium er at man ønsker å ha minst ett lag fra hvert av de skandinaviske landene, samt fra Russland. Dernest vil det være skippernes merittliste som vil være utslagsgivende. Spesieltvil erfaring og meritter innen match seiling veie tungt på vektskålen.

FORMAT. De 12 lagene vil bli delt inn i to grupper ettter loddtrekning. Disse skal seile en full runde der alle skal møte hverandre en gang. Deretter blir det semifinaler og finale.

Mesterskapet vil være et Grade 5-stevne i den internasjonale match-rankingen.