World Sailing junior-VM

Auckland, New Zealand is hosting the Aon Youth Sailing World Championships, the 46th edition, from 14 to 20 December 2016. More than 380 sailors from 65 nations sailing in more than 260 boats across nine disciplines will compete in New Zealand.

Norsk opptur siste dag

Under junior-VMs siste dag kom det noen norske lysglimt i et mesterskap som for øvrig ikke gikk like godt som man hadde håpet på forhånd.

Publisert Sist oppdatert

De små lysglimtene stod Caroline Rosmo fra Bundefjorden, Jacob Lepperød fra Tønsberg og Jakob Ruud fra KNS for. Caroline avsluttet mesterskapet i Auckland på New Zealand med en 7. plass i Laser Radial, og seilte seg med den opp til en 11. plass sammenlagt. Hun stod dermed for den beste norske sammenlagtprestasjonen.

Under junior-VM i 2015 ble hun nummer 9, så i forhold til hennes egne ambisjoner om en forbedring av den plasseringen, svarte ikke mesterskapet helt til forventningene.

Sterkest på avslutningsdagen

Jacob Lepperød stod for avslutningsdagens aller beste prestasjon ved å ende på 4. plass i den siste seilasen blant hele 57 Laser Radial-seilere. Jacob har tidligere i mesterskapet uttrykt skuffelse over egen prestasjon, men lagleder Peer Moberg utfordret ham før mesterskapets siste seilas med at: «Nå drar du utpå og vinner!».

Og det var det ikke langt unna at Jacob Lepperød gjorde, så selv om sammenlagtresultatet vil bli stående i historiebøkene i form av en 25. plass, er det grunn til å tro at Tønsberg-seileren reiser hjem til Norge og julefeiringen med et godt sisteinntrykk han kan bygge videre på.

Positiv overraskelse

Brettseileren Jakob Ruud avsluttet mesterskapet med en 8. plass og var godt fornøyd med det. Jakob fikk dermed den nest beste sammenlagtplasseringen av de norske juniorene, og han var kanskje den som var den største positive overraskelsen utifra hva som var forventet på forhånd.

[Artikkelen fortsetter etter videoen]

29er-seilerne endte på henholdsvis 16. og 21. plass ved Emilie Dahl Andersen (KNS) og Maren Edland (Asker og Josten Aker og Jacob Undrum fra Tønsberg.

Italia vant til slutt

Junior-VM-et inneholder også en nasjonskonkurranse og etter å ha ledet hver eneste dag av mesterskapet, måtte de britiske seilerne se seg slått på målstreken av Italia. I lag-konkurransen teller hver enkeltseilas, og en førsteplass gir 10 poeng, 2. plass 9 poeng og så videre ned til 10. plass. De ni første seilasene er tellende.

Norge endte til slutt på 30. plass med 41 poeng. Italienerne vant med 267 poeng, seks poeng foran England. Frankrike kom på 252 poeng. Danmark ble beste nordiske nasjon på 14. plass med 109 poeng, mens Sverige ble nr. 21 med 72 poeng.