Kalddusj i 30 graders vann

Kristian Ruth er i ferd med å gjøre det vanskelig for seg i Laser-VM.

Publisert

HOVEDBILDE: Robert Scheidt la et godt grunnlag i gårsdagens seilaser til det som kan bli hans 8. VM-tittel i Laser.

Laser-VMs tredje dag begynte dårlig for Asker-seileren Kristian Ruth. I en runding fikk han ikke tilstrekkelig plass av belgieren Wannes van Laer, noe som resulterte i en protest fra nordmannens side – og som endte med at belgieren ble diskvalifisert. Det hjalp imidlertid ikke Ruth fra å måtte trekke med seg 38. plassen i VMs fjerde seilas.

Bedre gikk det i neste seilas, der en 15. plass ble resultatet, før dagen endte med en 28. plass. Det betyr at Kristian Ruth innehar en 44. plass, og målet om en topp 10-plassering synes fjernt – om enn umulig å oppnå. I dag seiles de siste kvalifiseringsseilasene, og en primær-oppgave for Ruth blir derfor å sikre seg en plass i det avsluttende gull-feltet.

Så langt representerer VM-resultatene en skikkelig kalddusj i Omans 30 grader varme vann...

Brasiliansk triumfdag

Vindstyrken lå på 15 knop gjennom alle gårsdagens tre seilaser, men den var skiftende.

– Det gjaldt å komme godt ut i starten og komme i takt med vindskiftene, og det lyktes jeg heldigvis godt med, sa gårsdagens store triumfator, brasilianeren Robert Scheidt (40), som kunne se tilbake på to seire og en annenplass. Dermed har han inntatt en ganske klar ledelse sammenlagt foran Tonci Stipanovic fra Kroatia og svenske Jesper Stålheim.

Scheidts kanskje største utfordrer, britiske Nick Thompson, røk på en disk i den 5. seilasen da han tok seg ureglementert til rette i en merkerunding, og med et black-flag (tjuvstart) i den 3. seilasen i tillegg, er mesterskapet så godt som spolert for britens vedkommende.

Powered by Labrador CMS