Kevin Magnussen, Formula One driver for Haas F1 Team, takes the wheel as he sits alongside Nicolai Sehested, driver of Denmark SailGP Team, after joining the Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL as a sixth sailor during a practice session ahead of the ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix in Copenhagen, Denmark. 15th August 2022. Photo: Felix Diemer for SailGP. Handout image supplied by SailGP

Formula 1-kjører imponerer i SailGP

Til helgen seiles det nye runder SailGP i Danmark. Kevin Magnussen fikk styre danske «Rockwool» under prøveseilas.

Publisert Sist oppdatert

Den danske Formula 1-kjøreren Kevin Magnussen kjører på Haas-laget, og har en femte plass som sin beste i årets sesong, og er lagets beste sjåfør. SailGp blir lagt opp mye etter Formula 1 oppskriften.

Erfaren seiler

–Jeg har seilt en del, men aldri noe lignende dette her: Vi var oppe i 75 km/t, og tidligere har jeg aldri seilt over 30. Det er helt vilt å oppleve hvor raskt båten reagerer i denne enorme hastigheten, uttalte Magnussen etter seilingen. Magnussen har selv en X4.0 fra X-Yachts.

–Vi viste godt at Kevin var en habil seiler, men at han virkelig var klar å gi gass i en F50 var tydelig å se. Han har en gylden «Touch» på rattet, sier Nicolai Sehested som vanligvis rorer «Rockwool».

FORMULA 1: Den danske racebilsjåføren Kevin Magnussen fikk styre den danske SailGP F50-båten denne uken.
RESULATER: «Rockwoll» ligger nå midt på treet, med muligheter for å avansere på hjemmebane.
KLARE: Det er meldt lett vind fra vest til helgen i København.

Danmarks tur

Danmark med «Rockwool» kom sent inn i SailGP sirkuset og var i starten listefyll. I år har de seilt bedre, og ligger som nummer fem etter tre runder. Under forrige runder i Plymouth kom de for første gang i finalen, og ble nummer tre, og slo Ben Ainslie i det engelske laget, Phil Robertson på det canadiske laget og Jimmy Spithill på det amerikanske laget.

Nicolai Sehested og «Rockwool» har nok ambisjoner om en ny finaleplass.

Nytt for denne runden er at Nathan Outteridge går inn som skipper på det ferske sveitsiske laget. Outteridge var tidligere skipper på det Japanske laget som har har tatt en pause.