Glimrende VM seiling av Bjørnar Erikstad.

Erikstad imponerer, men Anders Pedersen og Hermann Tomasgaard viser også seiling av topp klasse i Kieler Woche.

Publisert Sist oppdatert

2.4 meter klassen har sitt VM under årets Kieler Woche og her er vi vitne til glimrende seiling av Bjørnar Erikstad i et felt på 43 båter. En litt treg start på regattaen kostet imidlertid trolig medalje i dette mesterskapet. Bjørnar må stadig slite med en 9. plass fra første seilas selv om han kan stryke 11. plassen fra den andre. I resten av regattaen har seilingen vært imponerende og med plasseringene 1, 2, 6, 5, 3 og 2 ligger han på fjerde plass åtte poeng fra gull og seks fra bronse.

Resultater sammenlagt før søndagens avslutning

1 GER 1 Heiko KRÖGER 20.0

2 AUS 41 Matthew BUGG 21.0

3 FRA 13 Damien SEGUIN 22.0

4 NOR 1 Bjørnar ERIKSTAD 28.0

Opp og ned i 49er

Anders Pedersen imponerer i Kiel
Anders Pedersen imponerer i Kiel

I et felt på 69 49ere ligger Risørbrødrene Tomas og Mads Mathisen på 20. plass og viser med det at de er på god vei oppover i denne klassen. Da er det noe skuffende at Helene Næss og Marie Rønningen som nå er rangert blant verdens ti beste lag i 29erFX ikke helt har funnet formen i Kiel og ligger helt nede på 15. plass uten sjanser til å nå medaljefinale.

Sterke jolleseilere

I feltet på 36 Finnjoller imponerer Anders Pedersen som før medaljefinalen ligger på 3. plass bak Max Salminen SWE og Deniss Karpak, EST som ligger á poeng. Anders har ti poeng å ta igjen og har to kroatiske seilere som pusten ham i nakken, men han har virkelig seilt en strålende serie i Kiel og bekrefter at han nå er blant verdens aller beste Finnjolleseiere.

I følge ham selv har unnavindstreningen gått litt ut over kryssegenskapene, og får han til en komplett seilas skal det bli vanskelig å henge med Drøbakseileren.

 

 

 

Hermann Tomasgaard
Hermann Tomasgaard

 

 

I et Laserfelt på 132 båter ligger Hermann Tomasgaard på 3. plass før medaljefinalen.

Estlenderen Karl-Martin Rammol leder med 18 poeng foran Philip Buhl, GER 22 og Hermann som har 25 poeng. Etter at også Mathias Mollatt er ute av Laser klassen er Tomasgaard alene om å forsvare de norske fargene. Tapet av Mollatt og Tiril Bue som nå har gått over i Nacra 17 er merkbart. Laget hadde sin debut i Kiel der de erfarte at det er stor forskjell på enmannsjolle og tomanns katamaran.