Kjemper om VM gull, Line Flem Høst og Anne-Marie Rindom.
Kjemper om VM gull, Line Flem Høst og Anne-Marie Rindom.

To sølv og to 4. plasser i flott norsk regatta

Line Flem Høst og Anders Pedrsens sølvmedaljer var best i Kieler Woche med mange norske lyspunkter.

Publisert Sist oppdatert

Line Flem Høst hadde alle muligheter til å vinne Laser Radial i Kiel, men lyktes ikke helt. 7 plassen i medaljefinalen holdt ikke til seier til tross for at nederlandske Maxime Jonker som ledet flr siste seilas endte sist i finalen. Det ble til slutt den tidligere danske verdensmesteren Anne-Mari Rindom som vant etter også å ha vunnet medaljefinalen. Likevel var regattaen en opptur for Høst som lenge har vært borte fra regattabanen på grunn av skade. Nå er hun tilbake for fullt og klar for VM i seiling i Aarhus senere i sommer.

 

Anders Pedersen tok en sterk 2. plass i Kiel
Anders Pedersen tok en sterk 2. plass i Kiel

 

Anders Pedersen hadde en nær perfekt avslutnig av regattaen i Kiel og med 2. plass i medaljefinalen tok han også 2. plass sammenlagt. En solid fjær i hatten for Drøbakseileren som har hatt mange opp- og nedturer hittil i år.

 

 

 

 

Bjørnar Erikstad
Bjørnar Erikstad

 

 

Bjørnar Erikstad er fremdeles blant de aller beste i 2.4 meter og med 2. plass i medaljefinalen klatret han til 4.plass sammenlagt.

 

 

Sterkt i VM for Laser Radial

Av de norske seilerne som deltok i gullfinalen i Senior Laser Radial VM impnerte Uffe Tomasgaard med 4 plass sammenlagt. Olai Hegland endte på 19. plass og Christoffer Sørlie på 24. plass av 92 seilere. 

Laser Radial VM herrer
Laser Radial VM herrer

Mathisenbrødrene fra Risør vant den siste seilasen i sølvfinalen og endte på 40. plass sammenlagt, karrierebeste i 49er for dem, mens Helen Næss og Marie Rønningen endte på en for dem skuffende 22. plass i 49erFX. Hermann Tomasgaard tok 2. plass i den siste seilasen og endte med det på 20. plass i Laser Standard, mens Nicholas Fedler Martinsen og Martine Steller Mortensen som avsluttet med to seiere i sølvfinalen ble 25 i Nacra 17.