Kieler Woche

VANT: Caroline Rosmo vant Laser Radial-klassen med over 100 deltagere i Kieler Woche.
VANT: Caroline Rosmo vant Laser Radial-klassen med over 100 deltagere i Kieler Woche.

Sterke Laser-seire i Kiel

Caroline Rosmo og Tobias Sandmo Birkeland vant Laser Radial og Laser 4.7 i Kieler Woche.

Publisert Sist oppdatert

Caroline Rosmo fra Bundefjorden stod for nok et sterkt resultat da hun tok sammenlagtseieren i Laser Radial-klassen i Kielerwoche i konkurranse med 103 andre Radial-seilere. Klassen inkluderte både gutter og jenter, og det gjør ikke prestasjonen mindre – snarere tvert imot.

At det virkelig spirer og gror i den yngre delen av norske Laser-miljøet, ble understreket ved at Uffe Tomasgaard, som på rekordtid har tatt spranget fra Optimist, via Laser 4.7 til Laser Radial, sørget for at det ble norsk dobbeltseier.

Og til alt overmål: Tobias Sandmo Birkeland fra Ran Seilforening vant Laser 4.7-klassen. Der deltok det 74 seilere.

Ialt deltok det hele 20 norske Laser-seilere i Kiel, og de norske seilerne var dermed en av de største – og dominerende – nasjonene i klassene.

Nok en pall-plass

Lars Johan Brodtkorb fra Horten seilte også inn til pall-plass i Europajolle-klassen med sin tredjeplass i Kiel.

Lars Johan fortsetter for øvrig å seile i Kieler Woche i Finnjolle, for i dagene fremover overtar OL-klassene showet på regattabanene utenfor Kiel. I Finnjolle får Brodtkorb følge av Anders Pedersen, som må finne seg i å være en av favorittene i klassen eter sine sterke resultater i det siste.

Blant favorittene i sin klasse er også Helene Næss og Marie Rønningen i 49er FX.

Nye, ferske lag

Norge stiller med to ferske lag i guttenes 49er-klasse. Først og fremst ved Tomas og Mads Mathisen fra Risør, men også Jostein Aker og Jacob Undrum fra Tønsberg skal forsøke seg i denne OL-klassen i internasjonalt selskap.

En spennende start blir også Mathias Mollatt og Tiril Bues debut i Nacra 17. De har som kjent begge lagt vekk Laseren og satser sammen mot OL i 2020 i denne katamaran-klassen, som om ikke lenge vil bli utstyrt med foiler.

I Laser Standard deltar Hermann Tomasgaard og Sigurd Tveit, begge fra KNS.

Stor 29er-delegasjon

Norge deltok også med hele 16 seilere – 8 lag - i 29er i Kiel. Hele 93  båter stilte til start i klassen, og beste norske lag bleEmile Dahl Andersen og Maren Edland fra KNS/Asker på 12. plass. Den tidligere Optimist-eneren, Mathias Berthet fra KNS, ble nummer 19 sammen med sin lagkamerat Alexander Franks-Penty.