NM i Killing

PÅ PALLEN: Seks glade medaljevinnere. Fra venstre Peder Nergaard, Caja Basberg, Kristoffer Spone, Karmen Spone, Nini Nergaard og Kristian Nergaard.

Far og datter ble norgesmestre

Kristoffer og Karmen Spone gikk til topps under NM i Killing på Hankø. Dermed brøt de en annen families seiersrekke.

Publisert Sist oppdatert

43 båter prydet startlinjen under Killing-NM på Hankø i KNS’ regi, og aller best av dem ble til slutt Kristoffer og Karmen Spone, som derved rykket frem fra sølvmedaljene de vant i 2017 i den samme klassen. De vant med fire poeng over de to siste års mestre, Peder Nergaard og Caja Basberg.

– Før siste seilas lå vi tre poeng foran Christoffer Sørlie og Linus Lindquist fra Sverige og fem poeng foran Peder og Caja. Vi gikk «all in» og vant «pin end» i starten og var godt foran Peder og Caja på annenplass på 1. merke, men de tok oss igjen og slo oss. Vi ble nummer to, og det holdt til sammenlagtseier.

Christoffer Sørlie og Linus Lindquist lyktes ikke i den siste seilasen og endte på 15. plass, mens Nini og Kristian Nergaard kom inn som nummer fem i siste seilas og skjøv dem ut av pallen.

– Jeg sa det til Karmen i siste seilas; nå kommer Kristian og Nini, den karen gir seg aldri! Dermed ble det de eldre som trakk det lengste strået denne gangen, men de unge seilerne Christoffer og Linus seilte veldig godt, sier Kristoffer Spone, som var godt fornøyd med å stå øverst på pallen sammen med datteren Karmen.

På pallen har de to stått før i år også, da de tok bronse under Snipe-NM, og Kristoffer er allerede norgesmester i Melges 24. Han er derved i ferd med å bli Norges største grossist av NM-medaljer. Bare den avdøde seillegenden Birger «Bigga» Jansen er bedre enn ham, men Kristoffer Spone er i ferd med å ta ham igjen med den glupende apetitten han har på slike medaljer.

Med sitt NM-gull brøt familien Spone familien Nergaards gull-hegemoni i Killing-klassen. For helt siden klassen fikk sin renessanse i 2010, har det stått en Nergaard øverst på pallen.

Kristoffer Spone er allerede kvalifisert for mesternes mester, hvilket betyr at den billetten nå tilfaller Peder Nergaard og Caja Basberg.