Kim Andersen snakker

I et eksklusivt intervju med Seilmagasinet snakker presidenten i World Sailing om hvordan den finansielle krisen skal takles.

Publisert Sist oppdatert

World Sailing finansielle vanskeligheter topper seg etter utsettelsen av OL i Tokyo, men den situasjon forbundet befinner seg i nå må også henføres til tidligere disposisjoner, og særlig er det flyttingen fra Southampton til London og bortfall av budsjetterte sponsorinntekter som har tæret på forbundets ressurser.

I denne samtalen som vil være på engelsk av hensyn våre mange utenlandske lesere som har fulgt Seilmagasinets dekning av World Sailing i det siste, får vi høre om hvilke tiltak som gjøres for å bringe forbundet på fote.

Det er særlig tre forhold som blir berørt, reforhandling av leiekontrakten med gårdeier i London, reduksjon i lønnsutgifter og mulighetene for en delbetaling av inntektene fra IOC som etter utsettelsen nå forfaller først i september 2021.

Det siste er kritisk for World Sailings overlevelsesevne og Kim Andersen antyder at man i verste fall vil måtte låne penger med sikkerhet i fremtidige inntekter fra IOC.