Klossete håndtert, sier Andersen

Publisert Sist oppdatert

Vi har de siste døgn forsøkt å få tak i World Sailing president Kim Anderson for å få hans kommentarer til vårt tidligere oppslag om misbruk av de elektroniske underskriftene til visepresidentene Gary Jobson og Scott Perry i et brev fra World Sailing til videoblogger Tom Ehman. Først i morgentimene idag, lørdag, lyktes det oss å få kontakt med Kim Andersen som har dette å si til Seilmagasinet: - Jeg har ingen kommentarer til saken du refererer til. Word Sailing har større utfordringer å ta stilling til i disse dager i forbindelse med utsettelsen av OL, sier han.

- Både for meg og for forbundet er saken du viser til av mindre betydning. Som en halvgod journalist ber jeg deg imidlertid tenke over hvilken motivasjon jeg skulle ha for å forfalske deres signaturer, spør han på det eneste tidspunkt i samtalen der temperaturen stiger noen grader.

Men han innrømmer at kommunikasjonen mellom ham selv, visepresidentene og World Sailings administrasjon burde ha vært bedre og at denne situasjonen skulle ha vært unngått. Kim Andersen later også til å slå seg til ro med at Seilmagasinet i denne saken ikke har noen annen dagsorden enn å forholde seg til de foreliggende dokumenter og telefonsamtalen med Gary Jobson, som er fullt innforstått med å bli sitert.