Avgått seilerpresident: Kim Andersen
Avgått seilerpresident: Kim Andersen

Kim Andersen tar til motmæle

Etter artikler i Insidethegames, Baadmagasinet og Seilmagasinet om etikk kommisjonens siste sak mot Kim Andersen, har den avgåtte presidenten tatt til motmæle

Publisert Sist oppdatert

– Styret i World Sailing er skuffet over å registrere at konfidensiell informasjon relatert til en pågående sak for Etikkommisjonen de siste dagene har blitt publisert av en rekke medier. Dette er spesielt skuffende ettersom det under de siste møtene i Council ble gitt klare direktiver fra en uavhengig advokat, styreleder for konstitusjonskomiteen og direktøren for juridiske saker i World Sailing om at forskriftene ikke tillater offentliggjøring av konfidensiell informasjon relatert til en pågående sak.

World Sailings forskrifter og etiske regler er tydelige i denne saken. Etikkommisjonen har til oppgave å opprettholde ærlighet, integritet og god sportsånd i vår idrett, og det er viktig at prinsipper som konfidensialitet respekteres. Det er et sentralt prinsipp for prosessmessig rettferdighet at konfidensialitet må opprettholdes mens en etterforskning pågår, og bare når en sak er avgjort, kan detaljene i en sak avsløres. Signert CEO i World Sailing David Graham.

Les artikkel i Insidethegames her

Les artikkel i Baadmagasinet her

Kim Andersen tar til motmæle

Flere saker mot Kim Andersen

Etikk kommisjonen i World Sailing har hatt tre saker mot Kim Andersen:

1. For påstått juks med stemmesedlene under avstemningen om OL klassene i 2024. Klagen avvist

2. For bruk av to av visepresidentene elektroniske underskrifter uten deres vitende i brev til viedobloggeren Tom F. Ehman. Advarsel til Kim Andersen

3. Den såkalte TSE saken. For inngåelse av avtale med PR selskapet TSE uten å informere styret, og får ikke å ha erklært interessekonflikt etter at det samme selskapet bisto Kim Andersen i valgkampen som førte til seier over sittende president Carlo Croce i presidentvalget i 2016. Kim Andersen dømt for å ha brutt World Sailings etiske regelverk. Straffeutmåling gjenstår og Kim Andersen har også meddelt at han vil anke saken som han mener er politisk motivert og bygd på motstanderes ønske om å hindre hans gjenvalg som president.