World Sailing: Quanlai LI neste president.
World Sailing: Quanlai LI neste president.

Sannsynlig med kinesisk seilerpresident

Selv om valgresultatet må vente til 1. november viser en undersøkelse blant medlemmene et klart flertall for Quanhai Li som World Sailings nye president.

Publisert Sist oppdatert

I følge en melding fra World Sailing 23. oktober ble det avgitt 128 stemmer i den andre runden av presidentvalget. I henhold til en uavhengig granskingsmann fra firma KPMG foregikk valget på regulært vis og med en kandidat som oppnådde et stemmeflertall. Valgkomiteen vil nå telle stemmene og verifisere valget før resultatet vil bli offentliggjort på årsmøtet 1. november. Da vi vi også se stemmefordelingen i begge valgrunder og vi vil få presentert listen over syv visepresidenter.

Lekkasje lite sannsynlig

Det er liten grunn til å tro det vil oppstå lekkasje om valgresultatene mellom nå og 1. november. Etter det Seilmagasinet forstår kjenner ikke en gang valgkomiteen resultatet. Deres oppgave er til nå bare å etterse at valget foregår innenfor gjeldende regelverk.

Uavhengige undersøkelser

Dette hindrer imidlertid ikke andre interesserte fra å foreta egne undersøkelser gjennom kontakt med medlemmene. Etter det Seilmagasinet kjenner til foreligger det kvalifiserte analyser som viser et overveldende flertall for Quanhai Ki som World Sailings nye president. Et antall som 83-42 i favør av Li har vært antydet og selv om det skule være store feilmarginer skal det mye til at Li ikke har sikret seg et klart flertall. 65 stemmer er det som trengs for å vinne valget og det er ingen vi har snakket med som ikke tror Quanhai Li har et slikt antall stemmer inne.

Så lenge vi ikke baserer oss på offisielle tall, vi Seilmagasinet ikke gi ytterligere kommentarer til valget før etter det foreligger en offisiell redegjørelse fra World Sailing 1. november, men vi vil da komme tilbake med en analyse av valget.