Kinesisk båt, fransk skipper

På sin 40 års dag ble den franske seileren Charles Caudrelier annonsert som skipper på det kinesiske laget Dongfeng Race Team  i Volvo Ocean Race 2014-15.

Publisert Sist oppdatert

. Charles er på topp i sitt game, sier Knut Frostad, - og fremfor alt har han den rette personen til å integrere kinesiske seilere med resten av mannskapet, sier han. Coudrelier var en av de ledende på det franske laget «Groupama» som vant Volvo Ocean Race 2011-2012 og han er derfor ikke fremmed for de utfordringer som følger skipperrollen i regattaen.

– Jeg så på min skipper og venn Franck Cammas at det følger et enormt ansvar ved å være skipper, men jeg har lært av mina erfarimger vil fortsette å bygge på dem, sier Charles Caudrelier som er oppvokst i seilsportsmekka i Bretagne der han regnes som en av Frankrikes fremste havkappseilere.

Blant hans tidigere meritter regnes seire i Solitaire du Figaro,Transat Jaques Vabre og Volvo Ocean Race 2011-12 ombord på «Groupama» der også de svenske seilerne Martin Strömberg og Martin Krite deltok.

– Da jeg var liten og så opp til Eric Tabarly og Peter Blake trodde jeg aldri jeg skulle få konkurrere på samme nivå. Nå er jeg selv i en alder der jeg kan lede, og det å bli skipper i Volvo Ocean Race er viktig for meg både som seiler og person, sier Coudrelier.

Dongfeng Race Team representerer fremtiden i kinesisk seilsport. Etter den andre runden uttagninger i begynnelsen av februar er ytterligere fire seilere knyttet til Chinese Academy Squad som fra før besto av 12 seilere. – Blant disse vil vi velge ut fire som blir en del av besetningen. Våre kinesiske kandidater er meget dedikerte og jobber hardt, men få av dem har erfaring fra havskappseiling.  Det er en stor utfordring ettersom det bare er seks måneder til starten. De har mye å lære om vi skal kunne prestere som lag, sier Charles Caudrelier  som vil ha hele laget klart i løpet av juni. Halve mannskapet kommer til å bestå av kinesiske seilere og den adre halvparten seilere fra resten verden.

Serenity Marina i Sanya blr basen for laget og også anløpshavn i regattaen 2014-15, men Dongfeng Race Team tar sin nye Volvo Ocean 65 til Auckland, New Zeeland i slutten av mars allereede for å få nødvendig havseilastrening, før de setter kursen mot Europa og de siste forberedelsene til Volvo Ocean Race som starter i Alicante 4. oktober.