Kiteseiling får støtte som OL-gren

Generalsekretæren i ISAF, Jerome Pels er en av mange som støtter kiteseiling på OL programmet.

Publisert

I VERDENSKLASSE: Kari Schibevaag er Norges mest profilerte kitseiler. Foto: Kari Schibevaag/kariland.com

Tiden renner ut for forslag til ISAFs halvårsmøte i St. Petersburg i mai. Brettseilerne mobiliserer nå for at kiteseiling skal få plass på OL programmet i Rio 2016, og har fått støtte fra flere kjentfolk:

Sir Richard Branson (Chairman of Virgin Group): - Kiteboarding er en morsom og spektakulær sport som jeg synes ville gi en utrolig sterkt

tilskudd til det olymiske program.

Neil Pryde (Managing Director of Neil Pryde Ltd.): - Kiteboarding idag representerer the cutting edge of sailing. OL er seilsportens viktigste regatta og det er derfor logisk og naturlig at Kiteboarding har sin plass på OL programmet.

Michael Gebhardt (Dobbel OL medaljør): - Kiteboarding, den nyeste disiplin i moderne high performance seiling, er i en perfekt posisjon til å bringe seilsporten inn  i det 21. århundre. Fremtiden er her og nå. Kiteboradong er fremtiden for seiling som OL gren.

Ben McNabb (Sports Lawyers Association): - Fremtiden for seiling som OL gren henger på sporter som Kiteboarding. Den er rask, spennende og visuell. Kiteboarding i OL er uungåelig og vår visjon er å se disiplinen på OL programmet i 2016.

Jerome Pels (ISAF Secretary General): - Foiling Moths med vingmast og kiteboards er svaret. (som respons på en uttalelse fra Pierre Ducrey, Head of Sports Operations i IOC, i forbindelse med verditilførselen seiling må gi det olympiske program).